fbpx

ACCESS

Voor uw bedrijfsactiviteiten heeft u toegang nodig tot de wereldwijde communicatienetwerken voor spraak, data en Internet.

Deze toegang (access) wordt in Nederland geleverd door een groot aantal verschillende providers.  U heeft als ondernemer dus ruime keuze.  Naast de keuze in providers, heeft u vaak ook de keuze in verschillende soorten infrastructuur: koper, coax en glasvezel.

 

KOPER

Het staatsbedrijf PTT heeft in Nederland sinds de vorige eeuw een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd (het PSTN netwerk) dat in eerste instantie uitsluitend werd gebruikt voor telefonie.  Met technieken  als ISDN en ADSL  is het bestaande  kopernetwerk te gebruiken voor data en Internet en zijn snelheden te behalen tot 84/4Mbit/s. Koper wordt vrijwel altijd geleverd door KPN. Company Connect levert als KPN partner alle beschikbare diensten op dit netwerk.

VOORDELEN

Door landelijke dekking vrijwel overal beschikbaar

Zeer betrouwbaar

NADELEN

Internetsnelheid vaak lager dan wat er aangeboden wordt

Snelheid van het internet daalt aanmerkelijk bij gebruik van data-intensieve applicaties

 

COAX

Coaxkabels worden al gebruikt sinds 1936 voor het uitzenden van Tv-beelden. Nederland is nu nog steeds afhankelijk van een kabel die al ontworpen is in 1880. De kern van de Coaxkabel is overigens ook van koper. We spreken daarom ook van een kopernetwerk. Al sinds 1996 doen de kabelbedrijven al proeven met telefonie over coax. Door vergelijkbare digitale technieken als bij het het PTT-netwerk, zijn de kabelbedrijven sinds begin deze eeuw in staat om telefonie over hun kabelnetwerk te leveren.

Voordelen

Snel internet tot 200Mbit

Snelheid die aangeboden wordt, kan meestal ook behaald worden

NADELEN

Geen keuze in internetprovider:  Ziggo of UPC

Nog (procentueel) minder  betrouwbaar dan PSTN

 

GLASVEZEL

Zakelijk glasvezel is in ruime mate beschikbaar in Nederland. Maar het is belangrijk te weten vanuit welk glasvezel netwerk het beste geleverd kan worden op de betreffende locatie.

Glasvezel is de nieuwste variant op de internetmarkt. Op steeds meer locaties wordt dit nieuwe netwerk aangelegd. Het glasvezelnetwerk kan momenteel de hoogste internetsnelheden aanbieden op de markt.

Company Connect Network cable - optic fiber

VOORDELEN

Zeer snel internet tot 500Mbit

Uploadsnelheid is net zo hoog als downloadsnelheid

Stabiel netwerk

NADELEN

Nog zeer beperkt beschikbaar

Relatief dure abonnementen

Iedere provider maakt gebruik van verschillende technieken en apparatuur. Het is dus belangrijk om een goede inventarisatie van de bij uw bedrijf aanwezige infrastructuur te maken in combinatie met uw toekomstige wensen, voor u een besluit neemt voor een bepaalde access en provider.

Omdat wij onafhankelijk leverancier zijn van o.a.: Ziggo Zakelijk, KPN zakelijk, UPC business, Eurofiber, TELE2 zakelijk en nog meer lokale glasvezelnetwerken, zijn we in staat om een lage prijs te bieden voor zakelijke verbindingen.

Ik wil graag meer informatie over internet Access

Druk op de knop hiernaast of bel naar 085-7500505 om meer informatie op te vragen.