KPN start met het aanbieden van een 1 Gbit/s glasvezelinternet voor 65 euro per maand. De downloadsnelheid is 1 Gbit/s en de uploadsnelheid is voorlopig 500 Mbit/s. Aan het einde van het jaar verhoogt KPN deze ook naar 1 Gbit/s.

De 1 Gbit/s glasvezelinternet snelheid van KPN is beschikbaar op meer dan 1,2 miljoen adressen in Nederland in gemeentes als Baarn, Barneveld, Bilthoven, Culemborg, Doetinchem, Emmeloord, Emmen, Houten, Huizen en Noordwijk.

Ook in delen van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag kunnen bewoners met een glasvezelverbinding bij KPN 1 Gbit/s glasvezelinternet bestellen. In de loop van 2021 verwacht KPN dat alle glasvezelaansluitingen gebruik kunnen maken van de 1 Gbit/s snelheid optie.

KPN sluit in heel Nederland tot eind 2021 ongeveer één miljoen huishoudens op glasvezel aan, bovenop de ruim twee miljoen die het al heeft aangesloten. Met deze introductie kunnen glasvezel klanten van KPN nu massaal over de hoogste snelheid internet beschikken. In de toekomst zullen snelheden over glasvezel verder toenemen.