In deze week (week 28) zal een nieuwe software update uitgevoerd worden, daarnaast zal er ook een update door RTL worden gedaan. Zie hieronder het overzicht:


Software update

In de nacht van 11 naar 12 juli (om 3.00 uur) zal er een update naar software 1.410 plaatsvinden op de tv-ontvangers. Dit betreft een OTA release. De OTA is noodzakelijk vanwege certificaten die aflopen en als altijd zitten er de laatste softwareversies van de OS op om te zorgen dat we veilig blijven. Daarnaast zit er een change in de launcher die ervoor zorgt dat er meer merken TV’s afgestemd kunnen worden met de afstandsbediening (koppeling t.b.v. 1 afstandsbediening).


Verder zijn er geen wijzigingen of andere aanpassingen.


Wat merkt de klant:


Staat de tv-ontvanger op stand-by in de nacht, dan merkt de klant niets.

Is de ontvanger uit dan komt na het aanzetten van de tv-ontvanger na verloop van tijd een onregelmatig draaiende cirkel in beeld die aangeeft dat er een software update plaatsvindt. Dit kan 3 tot 5 minuten duren. Het is belangrijk dat deze update niet onderbroken wordt.

Update RTL zenders

Op woensdag 13 juli zal tijdens een service window van 01:30 uur en 05.00 uur een update plaatsvinden door RTL aan hun zenders. Dit kan invloed hebben op de SD en HD signalen van RTL-4, RTL-5, RTL-7, RTL-8, RTL-Z, RTL-Lounge, RTL-Telekids en RTL-Crime. Klanten kunnen binnen dit tijdsbestek korte onderbrekingen op alle zenders op wisselende momenten ondervinden. Signalen van verschillende RTL-kanalen kunnen (kort) niet beschikbaar zijn.